Karma


Ewoke´s You Got It

"Karma"


u. Ewoke´s Final Fantasy dream

e. SE (U)UCH Inkwells Truly Yours

Född: 2009-03-22


HD: A/A

ED: ua

Öga: ua,( not. distichiasis enstaka i ena)

BbEE  (bär brunt anlag, bär ej gult anlag)Jakt: 3 Nkl B-prov

Utställning: Cert

Bruksspår: Uppflyttad till lägre klass

Brukssök: Uppflyttad till högre klass

Lydnad: 1:a Lkl II


MH

Farttest


Karma är en hund med stor arbetsglädje och härlig attityd.  Hon vill göra rätt och är väldigt lättlärd. Hon har ett jämt tempo, fokuserar på sin uppgift och ger aldrig upp. Ärlig, arbetsvillig, lättlärd, positiv och fokuserad. Man kan ha med henne överallt och hon kan koppla av och få den vilan hon behöver för att orka en hel lång träningsdag.

 

Jaktligt är Karma en tik med stor uthållighet, hon arbetar i samma tempo fältet igenom. Hon är

spontan på vilt och har ett fint stabilt grepp. Hon hittar de mest kluriga ställen och ger aldrig upp ett vilt. Hon är otroligt enkel att arbeta med. Det enda som vi haft lite problem med är att hon allra helst vill ta sitt vilt och ha det för sig själv. Så vi har fått kämpa lite med avlämningar. Idag är det inget stort problem utan hon lämnar lugnt och fint av i hand.

 

Exteriört är Karma en lagom stor tik, ca 58 cm hög, rikligt med päls, mycket fint förbröst och

bröstkorg, normal hals, fint och feminint huvud med långt nosparti, fina ögon som dock är aningen lösa i ögonkanten, korrekt bett, väl ansatta öron, fin och flott överlinje, mycket välvinklad fram och bak, ett fint kors som kanske är lite kort. Utmärkta, långa, symmetriska och fina rörelser från alla håll.

 

Karma är också en liten bustjej, full av lek, upptäckarlust och upptåg som ofta får oss att skratta gott åt henne. Ibland hoppar hon fram från en buske där hon gömt sig och sen är det full busattack. Hon är vänlig mot allt och alla, mild och lugn i sitt sätt att vara, alltid med på det mesta och tror alla om gott.