Karma


Ewoke´s You Got It

"Karma"


u. Ewoke´s Final Fantasy dream

e. SE (U)UCH Inkwells Truly Yours

Född: 2009-03-22


HD: A/A

ED: ua

Öga: ua,( not. distichiasis enstaka i ena)

BbEE  (bär brunt anlag, bär ej gult anlag)Jakt: 3 Nkl B-prov

Utställning: Cert

Bruksspår: Uppflyttad till lägre klass

Brukssök: Uppflyttad till högre klass

Lydnad: 1:a Lkl II


MH

Farttest


Karma var en hund med stor arbetsglädje och härlig attityd.  Hon ville alltid göra rätt och var väldigt lättlärd. Hon hade ett jämt tempo, fokuserade på sin uppgift och gav aldrig upp. Ärlig, arbetsvillig, lättlärd, positiv och fokuserad. Man kunde ha med henne överallt och hon kunde koppla av och få den vilan hon behövevde för att orka en hel lång träningsdag.

 

Jaktligt var Karma en tik med stor uthållighet, hon arbetade i samma tempo fältet igenom. Hon var spontan på vilt och hade ett fint stabilt grepp. Hon hittade de mest kluriga ställen och gav aldrig upp ett vilt. Hon var otroligt enkel att arbeta med. Det enda som vi hade lite problem med var att hon allra helst ville ta sitt vilt och ha det för sig själv. Så vi fick kämpa lite med avlämningar och någon gång hände det att en fågel blev lite klämd precis vid avlämnandet. Det löste sig med tiden och hon lämnade lugnt och fint av i hand.

 

Exteriört var Karma en lagom tik, ca 57 cm hög, rikligt med päls, mycket fint förbröst och bröstkorg, normal hals, fint och feminint huvud med långt nosparti, fina ögon som dock var aningen lösa i ögonkanten, korrekt bett, väl ansatta öron, fin och flott överlinje, mycket välvinklad fram och bak, ett fint kors som kanske var något kort. Utmärkta, långa, symmetriska och fina rörelser från alla håll.

 

Karma var också en liten bustjej, full av lek, upptäckarlust och upptåg som ofta fick oss att skratta gott åt henne. Ibland hoppade hon fram från en buske där hon gömt sig och sen var det full busattack. Hon var vänlig mot allt och alla, mild och lugn i sitt sätt att vara, alltid med på det mesta och trodde alla om gott. Det är nog den vänligaste hund vi någonsin haft.


I maj 2019 var vi tvugna att ta farväl av denna fantastiska hund som gett oss så otroligt mycket fint. Hennes njurar fungerade inte och så klart blev det lite oro kring orsaken, men efter ultraljud och prover så såg allt normalt ut förutom att njuren var inflammerad. Det visade sig att det förmodligen berodde på en halsinfektion som obehandlad vandrat ned i njurarna och trots massiv antibiotikakur och njurfoder så hade det gått för långt och hon försämrades sakta. Vi är så oerhört tacksamma för de nästan 10,5 år  vi fick ha henne men hade så innerligt önskat några fler år