Lia


Ewoke´s Kind of A Sparkle

"Lia"


u.     Ewoke´s You Got It   "Karma"

e.      SE VCH LPI SE UCH DK UCH Gilliams Gold One of A Kind "Kevin"

Född: 2013-12-26


HD: A/A

ED: ua


Öga: ua, ua (17-11-22)

PLD: ua, normal


BbEE (brunt anlag, bär ej gult)


Jakt: 3 Nkl B-prov

   1 Nkl C-prov

73 p Flatmästerskapet-16


Utställning: Excellent

BIR-valp, BIS-valp


BPH

Farttest


 

Till sitt sätt är Lia är en trevlig och behaglig tik  som uppvisat en mycket god mentalitet. Hon är en  trygg hund som  besitter ett stort mod och stor nyfikenhet. Hon är uppmärksam och reaktiv, utan att backa undan, snabb på att undersöka och avreagera. Hon är behaglig att ha med i alla situationer, finner sig till rätta överallt och är vänlig mot allt och alla. Smart, ja det är också något hon är! Öppnar dörrar, hittar ingångar/utgångar dock utan att förstöra eller försvinna... Hon är vårt lilla busiga charmtroll som förgyller vardagen och gör den, ibland, ganska spännande med sina små roliga hyss...

 

Arbetsmässigt är Lia en hetare typ av hund och något man får tänka på i träning. Hon har  en fin passivitet om än uppmärksam. Hon har alltid varit tyst, förutom en period då hon pressades lite för hårt och vi fick ett par tillfällen med ljud. (Hon var då ca 1,5 år). Hon tar för sig i arbete på ett härligt sätt och är enormt lättlärd, lyhörd, ihärdig och följsam. Hon har ett stort fokus på sin uppgift som medför att hon inte störs av inkommande stimuli, men där man fått jobba lite extra för att nå fram med signaler. Det positiva är att om hon hör en signal så är hon ögonblickligen med på noterna och mycket samarbetsvillig. Hon ger aldrig upp ett fält och är helt spontan på vilt med fint grepp. Hon uppvisar fina retrieveregenskaper och bjuder sina apporter på ett underbart sätt.

 

Exteriört är Lia en något långlinjerad tik. Hon har ett underbart, vackert långt huvud med mörka ögon. Lång hals, fin front och ett bra kors. Normalt vinklad fram, välvinklad bak och rör sig utmärkt framifrån och bakifrån. Från sidan har hon ett fint steg med härligt driv.