Om oss

Maria Skogsberg


Valp- och allmänlydnadsinstruktör

SBK-instruktör

Tävlingsledare SBK

B1 domare SBK

Maria och Karma

Robban Lundin


Robban och Maja

Tävlingsledare SBK

B1 domare SBK

Mitt hundintresse startade tidigt med familjens hundar. På 70-talet köptes en Eng. Cockerspaniel in från Agnes Evenröd och Agnes "Pelle" blev min idol. Jag lärde mig att trimma och strax innan jag flyttade hemifrån köpte jag min egna Cocker. Jag engagerade mig i bruksträning och lydnad och tog min första kull.

Under en period i mitt liv kunde jag av tidsskäl inte ha hund (ersatte med katter, men det är en annan historia :))

När det sedan var dags igen så föll valet till slut på Flatcoated retriever och nu är jag fast :))

Vänligare, gladare och arbetsammare hund får man nog leta efter.

Min första flat köpte jag av Sussie Karlström, Almanza och det var med sikte på bruksspår. Sedan visade det sig att hon inte bara var duktig utan också snygg och så började en tid av utställningsträning. Genom Sussie introducerades jag i jaktträning och genom jaktträningen träffade jag Karin Karkiainen och Vicky Mesterton och då startade intresset på allvar. Genom idog träning med goda kamrater tog vi oss till ett förstapris på jaktprov och även varmviltsjakt prövades på.

2009 kom Karma från kennel Ewoke´s in i mitt liv och vi blev ett team både i skog och ring.  På julen 2013 föddes Karmas kull hos kennel Ewoke´s och där fanns Lia, lilla bustrollet som fick följa med hem.  Lia är den bästa; lyhörd, arbetssam, krutdurk, kan koppla av och är helt tyst. Lia är mamma till mina två egna kullar där vi har underbara Chili från den första. Chili är i skrivande stund mamma till en kull på 12 valpar som blir ett år och alla ser ut att arta sig fint. Spännande år då många utvärderingar ska göras. 


Till yrket är jag, i botten, legitimerad lärare i matematik, biologi, kemi, fysik och teknik. Mitt största intresse ligger i genetiken där jag gjorde mitt specialarbete. Ett val som jag har stor nytta av idag.

Jag har alltid haft en vilja att hjälpa de som inte når målen i skolan, sedan många år tillbaka, och är legitimerad specialpedagog.

Maria och Lia
Maria och Sassi


Robbans hundintresse väcktes då han var med kamrater på en hundträning med deras Golden retriever. När de en tid senare skulle skaffa en valp tog Robban kontakt med kennel Colgolds och en valp född i maj 2003 kom in i hans liv. Såklart fick hon heta Maja.

Det blev många timmar i skogen, på brukshundsklubben och träning i bruksgrenen sök. Klubben behövde tävlingsledare och Robban var en av de som utbildades. Efter några år och med ett växande intresse blev det även en domarutbildning inom både lydnad och bruks.

Robbans träning med Maja tog de ända upp i elitklass med flera certpoäng. De hann även med att meritera sig i bruksspår och lydnad. 2012 gjorde de svarta farorna (läs flattarna:)) sitt inträde i Robbans liv och på den vägen är det i dagsläget.


Samarbete mellan husse och Maja
Robban och Maja
Robban och Lia

I familjen finns också Marias son Oskar och Robbans flickor Emelie och Matilda. Alla tre har ett hundintresse men de är inte aktiva i dagsläget.

       Kontaktinfo


Maria Skogsberg och Robert Lundin


telefonnr:       0707 19 07 44

mail:                 maria.sk@live.se


adress:             Fannys väg 6

        611 50 Nyköping