Om oss

Maria Skogsberg


SBK-instruktör

Tävlingsledare SBK

B2 domare SBK

Maria och Karma

Robban Lundin


Robban och Maja

Tävlingsledare SBK

B1 domare SBK

Mitt hundintresse startade tidigt med familjens hundar. På 70-talet köptes en Eng. Cockerspaniel in från Agnes Evenröd och Agnes "Pelle" blev min idol. Jag lärde mig att trimma och strax innan jag flyttade hemifrån köpte jag min egna Cocker. Jag engagerade mig i bruksträning och lydnad och tog min första kull.

Under en period i mitt liv kunde jag av tidsskäl inte ha hund (ersatte med katter, men det är en annan historia :))

När det sedan var dags igen så föll valet till slut på Flatcoated retriever och nu är jag fast :))

Vänligare, gladare och arbetsammare hund får man nog leta efter.

Min första flat köpte jag av Sussie Karlström, Almanza och det var med sikte på bruksspår. Sedan visade det sig att hon inte bara var duktig utan också snygg och så började en tid av utställningsträning. Genom Sussie introducerades jag i jaktträning och dummies var väl en sak, men att slänga omkring med döda fåglar var ju lite äckligt och det tyckte även Sassi :) Genom jaktträningen träffade jag Karin Karkiainen och Vicky Mesterton och då startade intresset på allvar. Genom idog träning med goa kamrater tog vi oss till ett förstapris på jaktprov och även varmviltsjakt prövades på.

2009 kom Karma från kennel Ewoke´s in i mitt liv och vi blev ett team både i skog och ring. Tyvärr satte livet tidsbegränsningar i form av flertalet flyttar av olika orsaker så träningen blev lidande och vi har inte nått dit vi planerade från början. På julen 2013 föddes Karmas kull hos kennel Ewoke´s och där fanns Lia, lilla bustrollet som fick följa med hem. Lia och jag har satsat mycket på jaktträning. Tyvärr hade jag lite för bråttom och lade på för stort tryck så, vid 2 års ålder,  på jaktprov började hon ljuda lite, Vi tänkte om lite, minskade trycket och började om i jaktträningen, spårade lite istället och tränade bruks. Idag är hon den bästa; lyhörd, arbetssam, stadig, kan koppla av och helt tyst. Vi har deltagit i två WT och de dåliga poängen vi fick på några stationer berodde helt på mig så jag är mer än nöjd med Lia-bus.


Till yrket är jag lärare i matematik, biologi, kemi, fysik och teknik. Mitt största intresse ligger i genetik där jag gjorde mitt specialarbete. Ett val som jag har stor nytta av idag.

Jag har alltid haft en vilja att hjälpa de som inte når målen i skolan och numera arbetar jag som specialpedagog.

Maria och Lia
Maria och Sassi


Robbans hundintresse väcktes då han var med kamrater på en hundträning med deras Golden retriever. När de en tid senare skulle skaffa en valp tog Robban kontakt med kennel Colgolds och en valp född i maj 2003 kom in i hans liv. Såklart fick hon heta Maja.

Det blev många timmar i skogen, på brukshundsklubben och träning i bruksgrenen sök. Klubben behövde tävlingsledare och Robban var en av de som utbildades. Efter några år och med ett växande intresse blev det även en domarutbildning inom både lydnad och bruks.

Robbans träning med Maja tog de ända upp i elitklass med flera certpoäng. De hann även med att meritera sig i bruksspår och lydnad. 2012 gjorde de svarta farorna (läs flattarna:)) sitt inträde i Robbans liv och på den vägen är det i dagsläget.


Robban och Lia
Samarbete mellan husse och Maja
Robban och Maja

I familjen finns också Marias son Oskar och Robbans flickor Emelie och Matilda. Alla tre har ett hundintresse men de är inte aktiva i dagsläget.

       Kontaktinfo


Maria Skogsberg och Robert Lundin


telefonnr:       0707 19 07 44

mail:                 maria.sk@live.se


adress:             Fannys väg 6

        611 50 Nyköping